Pstruh na másle s citronem
4 porce Velmi snadné
Ingredience:
- 4 pstruzi
- 2 citrony
- sůl
- kmín
- máslo či olej
Postup:
Vykuchaného pstruha opláchněte a pečlivě osušte. Dětským porcím odstraňte hlavu. Pokud si chcete opravdu pochutnat, hlavu pstruhovi ponechte a vyzkoušejte partie líček, jsou skutečně lahodné.
Pstruha zevnitř i zvenku poctivě osolte a pokmínujte.
Na pánvi nechte rozpustit máslo nebo olej a opékejte na něm rybu pět až šest minut z každé strany. Rybí maso zbělá, zpevní se a kůže se opeče dozlatova.
Po obrácení pstruha na druhou stranu přidejte plátky citronu. Zároveň můžete pstruha trochu pokapat.
Rybu podávejte ještě teplou. Výbornou přílohou je bramborový salát, brambory, ale také čerstvý chleba.